Fortsätt till huvudinnehåll

tvivel ja

Nej jag håller med dig Angeloo.
Allt är så himla jobbigt i den här världen. I Taizé var jag jätteledsen för att åka hem, sen ville jag inget hellre än att åka hem.
Nu vill jag inget hellre än att åka tillbaka. Den här världen är så himla materialistisk! Överallt ser jag saker som man verkligen inte behöver men man vill ha det.
Asså seriöst i Taizé behöver man inte oroa sig för vad man äter - här gör man ju inget annat än att banta, inte äta godis och grejjer.
Här får man typ dåligt samvete för att man inte har pratat med sina kompisar på länge på msn - Där har man inga datorer så man träffar sina kompisar ute varje kväll.
Här blir man förtvivlad om man missar ett program av desperate housewives på tv - där är man ute hela dagarna, vilket väder det än är och lär sig om livet.

Man är med kompisar hela dagarna! Nu när jag är tillbaka i den här världen så vet jag inte längre vad meningen med mitt liv. Jag vet inte längre om jag vill bli veterinär, vad är det för mening med det liksom? jag vet inte vem jag är längre...det känns som jag lever någon annans liv, jag hör inte hemma här. Jag vet inte vad jag ska göra för att må bättre, jag vet inte ens om jag vill må bättre. Det känns som jag måste komma över det om har hänt och gå vidare med mitt liv, men jag vill inte lämna allt bakom mig. Dessutom känns det ju inte som att jag är tillbaka i mitt "gamla" liv, så jag har inget liv att gå tillbaka till. Usch vad jobbigt allting är! Det kändes inte så här förra gången jag kom hem från Taizé. Fyfan va jobbigt allting är! Jag saknar allt vad Taizé står för, till och med maten!

Jag ville verkligen inte gå till skolan imorse för det kändes inte meningsfullt. Varför ska jag lära mig massa saker om världen när jag ändå inte gör någon större skillnad? Jag lever i den mest materiella av världar, men jag gör ingenting åt det, vad kan jag göra? Ska jag avstå från allting materiellt och bli eremit? Nej, det verkar ju helt absurt!

Jag kan hjälpa världen att bli bättre men inte ens det känns meningsfullt längre. Jag vet inte vem jag är längre! Jag känner inte för att lyssna på musik, dansa, spela musik eller någonting som var "jag" förut. Jag vill bara tillbaka och vara en i mängden. Nu när jag tänker på det, så har jag inte saknat någonting materiellt när jag var i Frankrike. Jag har bara saknat människorna här hemma. Min familj, mina kompisar, mina husdjur osv...men allt annat hade jag där nere. Jag hade kärlek, vänskap, gemenskap och världen hade en mening. Allt känns så himla meningslöst här. Varför har jag en egen dator? Varför vill man ha nya kläder hela tiden? Varför stänger man in sig i sitt hus för att titta på tv hela dagarna? Varför betyder saker mer än känslor? Vi klagar hela dagarna att man inte har något att göra, inga kompisar att vara med. Men vi gör ju inget åt det.

Jag förstår ingenting, jag vet inte ens om jag vill förstå längre.

Vad hände med äkta glädje, äkta kärlek, äkta vänskap?
Vet någon vad det betyder här längre?

Jag känner inte igen mig själv, det här är inte jag...

I boken om mig själv står saker nedskrivna som jag verkligen står för, men inget av dem existerar här

Jag vill be om något, för något, men jag vet inte vad.

Det känns inte ens som jag kan gråta längre, vad ska jag gråta för?

Kommentarer

Anonym sa…
Väldigt bra skrivet Mos.
Jag skall visa denna texten för min familj, de förstår inte hur jag känner nu efter Taizé och varför jag blir ledsen så lätt och att jag inte orkar med deras tjat, tycker denna texten stämmer in rätt bra på hur jag känner det nu, lider med dig. <3
Karolina sa…
Hej!
Jag hittade din blogg när jag sökte på "Taizé" på google.
Vill bara säga att jag håller med dig till tusen! När man kommit hem från Taizé (jag var där förra året, och även nu i år, över påsklovet) känns allting här hemma så himla meningslöst. Jag trodde att det skulle kännas tvärt om, som att man hittar en mening med tillvaron under tiden i Taizé och att man liksom kan "plocka med sig" den hem. Men icke då. Jag tror att det känns så meningslöst just för att vi sitter här och har en egen dator, en mobiltelefon som funkar men man vill ändå ha en ny, kläder i ÖVERFLÖD (!!!) och mat så man skulle kunna mätta säkert flera utsvultna barn (!!!!!!!!!!). Materilla saker gör inte människan lycklig, men stillhet, lugn, Gud, och friden som råder i Taizé ger riktig lycka.
Vet inte om du tkr att jag svamlar, men hur som helst vill jag bara säga att jag känner igen mig i vartenda ord du skriver.
Taizé finns kvar, och jag ska dit igen, hoppas du också får uppleva allt det underbara där igen.
Hoppas också att ni sjöng sång 137 "Behüte mich Gott". Alldeles underbar, eller hur?
Kram från Karolina

Populära inlägg i den här bloggen

Nu har jag bara mamma kvar. Pappa har somnat in. Kan ni berätta hur man gråter utan tårar? Det kommer inga tårar längre. Men jag har känslan kvar. Pappa skulle i år bli 68 år. Så han blev 67,5 år gammal. Jag saknar honom mycket </3
Hejsan! Nu är min faster Ann här. Hon har varit här i 5 dagar och ska åka hem idag. Vi har varit på backaplan och frölunda torg i helgen. Jag har köpt mycket. Nya skor, ett linne, målarfärg att måla på kläder med, ny nässpray, yoghurt, en ny papperskorg, en ny deo. Det kanske är mer. Snart kommer Thomas ut med sushi. Mmm jag älskar sushi. Med avokado och lax. Det kommer att bli gott. Han har med sig Karin och Ellis. Hon har inte blivit så gammal än så hon kan titta på allt hon är nyfiken på. Som Alvin. Haha när han har varit här är mamma alltid trött. Nu, om jag hinner, ska jag måla. På mitt linne. Det ska vara ett linne med en groda på och så ska det stå MOS. Mitt favoritdjur och mitt smeknamn. Hoppas den blir bra. Imorgon ska jag baka. Cupcakes efter mitt kladdkakerecept. Chokladmuffins med vit chokladglasyr. Vi får se om det blir gott. Kramiz
Hej alla! I veckan ska jag börja passen på Eriksberg. Där jobbar en av mina gamla arbetsterapeuter. Jag ska ha gångpass och handpass där. Men inte på silversmidet. Det har jag fortfarande på Dalheimers. Där håller jag nu på med något hemligt. Hähä nu blev ni nyfikna, va? Jag berättar efter mammas födelsedag. Hähä det är en present till henne. *Gnider händerna mot varann.* Igår gjorde jag soppa och kaka. Det blev gott. Soppan är jordärtskockssoppa. Det är lite vitt vin i. Sen gjorde jag kardemummakaka. Jag hade mycket kardemumma i. Det står 2 tsk kardemumma, men jag höftade. Jag brukar alltid göra det med kryddor. Ska man helt följa receptet så blir det fel. Men igår, när smeten var klar, tog Anders 2 skedar och tyckte att det var onödigt att baka den. Han tyckte att vi skulle ha kvar den som smet, och äta upp den som smet. Tokigt! Idag, om jag hinner, ska jag göra en annan kaka. En kladdkaka med rom i. Eller så ska jag göra en annan soppa. Rostad paprikasoppa. Jag har gjort det en gån