tisdag 21 april 2009

Filosofi

Jag börjar fan tycka att filosofi är intressant igen :D
Det är väldigt skönt faktiskt för jag älskar filosofi egentligen. Det är så himla bra ämne, inget rätt och inget fel, bara olika teorier där man får bestämma själv vad man tycker är rätt. Jag älskar det! Jag bara hatar människor som är trångsynta..

Det är några sånna i vår klass som är lite trångsynta, deras sätt att se på det hela är det rätta sättet och alla andra som itne tycker likadant är dumma i huvudet. Det är så fel, alla är väl inte som dom eller?

Jag blir så ledsen när människor säger att jag är fel. Min religion är fel, min filosofiska uppfattning är fel och mina åsikter är fel.
Det är precis som att frånta mig min personlighet, min rätt att vara mig själv. För visst, jag är en människa från början, men sen har jag en religion som är rätt för mig, jag går inte hem till folk och försöker få över dem till min religion. Jag tycker att allt är relativt, det är en sak man måste bestämma själv. Min religion är rätt för mig, punkt. Men det betyder ju självklart inte att jag inte är öppen för diskussion. Jag kan gärna diskutera religioner och filosofi så länge du inte försöker trycka ner mig eller konvertera mig.

Nu gick jag mycket in på religion, men det är ju precis samma sak inom filosofi. Kanske för att filosofi är en del av religion och tvärtom.

Men min poäng är, måste det vara svart eller vitt? Måste man se det som att sin egen religion är den rätta för mänskligheten och om någon väljer att inte följa den så har den personen fel? Måste det bara finnas en religion? Kan det inte fungera att ha alla religioner?

Äsch jag ska inte gå in mer djupare på ämnet nu. Men jag tycker iaf om filosofi, för det får mig att tänka.

Nu väntar jag bara på att lektionen ska börja så vi kan få sluta snart!!
Vill hem till min älskling<3
Puss på er<3

Inga kommentarer: