tisdag 16 mars 2010

Buddhism

Hejsan

Hemma nu efter en liten dag på stan. Jag hittade två böcker och en kjol när jag shoppade själv, och sen när mamma hämtade mig efter massagen så köpte jag en bok till. Jag ska lägga in bilder på alla i ett senare inlägg.

Nu sitter jag och tittar efter Daruma dockor, Buddha statyer och annat smått och gott inom buddhismen. Jag vill och har länge velat bli buddhist. Jag tycker mycket om den upplystes läror och jag ser på världen på ungefär samma sätt som han gjorde. Jag ska snart köpa en Buddhastaty och sätta upp i mitt rum någonstans av just den anledningen. Men jag vill också ha en Darumadocka. Det är en docka som ger lycka och välgång, man ger den ofta till någon som ska börja en ny färd eller ny resa i livet. Jag tror jag ska önska mig en i antingen 18-årspresent eller studentpresent. Det passar ju skitbra, jag ska ju påbörja ett nytt kapitel i mitt liv.

Grejjen med Darumadockor är att dom är utan ögon, armar eller ben och man använder dem som koncentration i meditation. När man får en docka, så ska man önska sig något och sedan fylla i det ena ögat. Det andra ögat fyller man i när önskningen har blivit uppfylld.

Dockan är också formad som en boll för att symbolisera att hur många gånger man än faller, så ska man resa sig upp igen, "okiagari". Man ska tänka sju gånger ner, åtta gånger upp.

Tycker att det är en bra tanke.

Ciao<3

Inga kommentarer: